piątek, 5 lipca 2013
Muffinki waniliowo-kokosowe z kremem
Muffinki waniliowo-kokosowe tym razem w wersji niecodziennej, eleganckiej. Udekorowane kremem i owocami.
Są to moje ulubione muffiny waniliowe. Dodaję do nich wiórki kokosowe (zastąpić je można również mielonymi migdałami). Dzięki nim uzyskujemy specyficzny smak, ale i wilgotność. Dodane jest do nich również masło i mleko. Krem to serek mascarpone i śmietana. Można ułożyć na nich dowolne owoce - jagody, borówki, maliny..
Sama muffinka jest wilgotna, mięsista, nie wysuszona. By uatrakcyjnić jej smak można dodać do środka owoce. Świetnie sprawdzają się truskawki, maliny, lub wiśnie.
Całość prezentuje się elegancko i tak samo smakuje. Z powodzeniem może zastąpić tort.
Polecam!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz