poniedziałek, 22 kwietnia 2013
Ciasto marchewkowe z kremem i rurkami z marchewki
Mam swoje ulubione 3 wersje ciasta marchewkowego. Jedno jest w formie muffinek tutaj, drugie proste, piknikowe, w formie keksowej, z kawałkami czekolady wewnątrz (nie ma go jeszcze na blogu). A trzecie to właśnie to: okrągłe, wysokie, na górze z kremem na bazie serka philadelphia i z kandyzowanymi rurkami marchewkowymi, których używam również do dekorowania muffinek.
To ciasto przygotowuję z dodatkiem oleju. Są też jajka zerówki, mąka i oczywiście marchewka ekologiczna.
Ciasto jest wilgotne, zwarte, mięsiste. Troszkę bardziej puszyste od marchewkowego z kawałkami czekolady, a mniej puszyste w porównaniu z muffinkami. Krem - lekko słony świetnie je uzupełnia. Rurki dodają mu atrakcyjności i charakteru.
Jest lubiane przez dzieci i dorosłych. Polecam.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz