czwartek, 15 marca 2012
Tort z brzoskwiniami
Tort z brzoskwiniami to klasyczny, biały tort. Wysoki, reprezentacyjny, ładny.
Biszkoptowe blaty są bardzo puszyste i lekko nasączone. Przełożone kremem przygotowanym ze śmietany kremówki i serka mascarpone a także konfiturą brzoskwiniową, w którą są wmieszane również same brzoskwinie - daje to efekt świeżości i jeszcze większej lekkości.
Boki toru obsypane biszkoptowymi okruchami, wierzch udekorowany brzoskwinią i wiórkami białej czekolady.
Nie ma w nim alkoholu, mogą go zjadać dzieci.
Tort smakuje lekko, świeżo i bardzo delikatnie. Choć przyznam, że ta lekkość jest nieco złudna, jak to w torcie ;)
Tort mogę przygotować także w innych wersjach owocowych: truskawki, maliny, jagody także będą się świetnie nadawały, choć z nimi lepiej poczekać do pełnego sezonu, bo mrożonki będą w tej sytuacji kiepskim zamiennikiem.
Bardzo polecam! Jest świetny na każdą okazję i wszystkim smakuje.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz