piątek, 6 stycznia 2012
Zakręcone bułeczki z serem.
Te bułeczki kojarzą mi się z dzieciństwem i bułeczkami z serem kupowanymi w ulubionym sklepie spożywczym. Zakręcone, z dużą ilością sera. Były pyszne! Te smakują właśnie tak, jak tamte :-)
Moje bułeczki są niewielkie, dzięki temu stają się nie zwykłą drożdżówką, a świetną przekąską na podwieczorek dla nas. Fajnie się też sprawdzają gdy odwiedzają nas goście. Są podzielne, zwykłe a jednocześnie urokliwe. Ładnie prezentują się na dużym talerzu ułożone obok siebie.
Ciasto drożdżowe jest puszyste, mięciutkie i delikatne. Nie jest bardzo słodkie, dodatkowej deserowej słodyczy nadaje mu lukier.
Moja córeczka bardzo je lubi - jest to jeden z jej ulubionych podwieczorków.
Polecam!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz