niedziela, 22 stycznia 2012
Ciasto drożdżowe z jabłkami
Ciasto drożdżowe z owocami to takie uniwersalne, codzienne ciasto. Dla mnie kojarzy się z domem. Moja Mama często przygotowywała różne drożdżówki i jest w tym niezrównana.
To ciasto jest proste w smaku, nieprzekombinowane. Wilgotne, wyrośnięte, rozpływa się w ustach. Pachnie wanilią i .. ciastem drożdżowym :)
Na górze kruszonka z masła, mąki i cukru. Pomiędzy kruszonką gęsto pukładałam cząstki owoców. Zimą często używam jabłek, bo to ich czas. Mogą też być maliny, jagody, śliwki...
.
Świetnie smakuje ze świeżo zaparzoną herbatą, idealne z zimnym mlekiem, z kubkiem kakao to już prawdziwa rozpusta! .. rozmarzyłam się .. :-)
Przygotuję je dla Państwa tak, byście mogli odebrać je jeszcze ciepłe, świeżo wyjęte z piekarnika. Wtedy jest najlepsze.
Zapraszam!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz